Stranačke aktivnosti     | 05.08.2020. 18:02 |

Saopćenje za javnost DF-a Tuzla

FENA Saopćenje

GO DF Tuzla: Novi apel vlastima SDP-PDA Grada Tuzla

Prije desetak dana Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla upozorio je na katastrofalno stanje sistema odvodnje oborinskih voda na gradskim ulicama, ali i kanala u više naselja. Da smo u pravu potvrdilo je i sinoćnje nevrijeme kada je dosta manje kiše, nego nedavno, napravilo ozbiljne probleme građanima i privrednicima. Da se radi o potpuno zapuštenom dijelu gradske infrastrukture govori i izjava pomoćnika gradonačelnika Tuzle za civilnu zaštitu, Slavka Stijepića koji je rekao da ne postoji sistem odvodnje oborinskih voda od kišnice koji je projektovan na ovakve vrste padavina i posljedica toga je da voda izlazi iz šahtova jer ne može sve da prime, još ako se neki zapuše od pijeska ili zemlje problem postaje veći.

Građani na terenu tvrde da su u pojedinim naseljima šahtovi bili zapušeni  kamenjem i posipnim materijalom, i to na mjestima gdje se izvode radovi na gradskim ulicama, koji po njihovom mišljenju traju predugo. Smatramo da nije dovoljno samo konstatovati probleme, i reći da nešto ne postoji. To zapravo znači da će građani i dalje trpjeti ozbiljne štete, prije svega na stambenim i privrednim objektima. To je apsolutno nedopustivo.

Tim povodom, Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla, traži od Grada Tuzla, i nadležnih službi da hitno bez daljnjeg odlaganja počnu planirati sanaciju, i izgradnju sistema odvodnje oborinskih voda, po prioritetima, u naseljima i ulicama koje su proteklih godina pretrpjele najveće štete. Mi u Demokratskoj fronti smatramo da nema važnijih i korisnijih projekata od zaštite života, zdravlja i imovine građana, ali i javnih dobara poput SKPC Mejdan koji je pretrpio ogromne štete. Ovim putem najavljujemo podnošenje inicijative u tom smjeru u Gradskom vijeću Tuzle.

 

Gradski odbor Demokratske fronte Tuzla

Press služba GO DF Tuzla

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'