Bosna i Hercegovina     | 05.08.2020. 12:20 |

Ravnatelj SIPA-e Darko Ćulum posjetio Graničnu policiju BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 5.kolovoza (FENA) – Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić u srijedu je primio novoimenovanog ravnatelja Državne agencije za istrage i zaštitu Darka Ćuluma.

Galić mu je poželio dobrodošlicu i uspjeh na novom radnom mjestu te ga upoznao s trenutnim aktivnostima Granične policije BiH.

Na sastanku su razgovarali o stanju na državnoj granici i situaciji s nezakonitima migracijama te o zajedničkim aktivnostima Granične policije BiH i Državne agencije za istrage i zaštitu, među kojima su i operativne akcije koje se realiziraju s ciljem sprječavanja krijumčarenja ljudi, priopćeno je iz GP BiH.

Galić je iskazao zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom s Državnom agencijom za istrage i zaštitu te istaknuo važnost nastavka suradnje ovih dviju policijskih agencija.

"Granična policija BiH godinama se sustavno bori s nezakonitim migracijama. Od početka 2020. godine, spriječeno je preko 7 000 osoba od pokušaja ilegalnog prelaska državne granice i takvih pokušaja svakim danom sve je više. Podrška Državne agencije za istrage i zaštitu, kao i drugih policijskih agencija, je neophodna da bi se kvalitetnije zaštitila državna granica" istaknuo je ravnatelj Galić.

Obojica sugovornika su se na kraju složili kako je unaprjeđenje suradnje primarni cilj policijskih agencija u BiH, kako bi se što učinkovitije djelovalo protiv svih oblika kriminala.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana