Bosna i Hercegovina     | 04.08.2020. 18:32 |

Demokratska fronta: Na izbore idemo s lijevim patriotama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. jula (FENA) - Demokratska fronta na sljedećim izborima nastupiti će u sklopu građanske lijevo - patriotske koalicije.

U lijevo patriotsku koaliciju, uz GS i Socijaldemokrate, dobrodošli su svi građani koji pojmove ljevice i patriotizma ne sukobljavaju, nego ih vide kao integralni dio historijskog iskustva borbe za državu Bosnu i Hercegovinu i njene građane - saopćeno je iz Demokratske fronte.

U saopćenju se navodi da su državu Bosnu i Hercegovinu u postojećim granicama utemeljili lijevi patrioti, a snažan doprinos odbrani države BiH od agresije dali su upravo građansko lijevo - patriotske orijentacije.

- Za nas u Demokratskoj fronti izbori nisu samo borba brojeva nego borba ideja. Za naše političke protivnike vrijedi suprotno od toga. Za njih su izbori borba brojeva, a ne sukob ideja i vrijednosti oko kojih se kao građani okupljamo – navodi se u saopćenju.

Demokratska fronta na izbore ne ide s političkim opcijama koje se potpuno razlikuju od DF-a. 

- Za razliku od depatriotiziranog SDP-a i Naše stranke koji u strahu od ishoda izbora, na izbore idu s političkim opcijama s krajnjeg desnog političkog spektra, poput Konakovićevog ekstremno desničarskog NiP-a, Demokratska fronta, nema tu vrstu straha niti potrebe da na izbore ide sa strankama krajnjeg desnog spektra, pa ni desnog centra poput SDA, te će na izbore, ne strahujući od ishoda izaći sa socijaldemokratama, srodnim građanskim političkim opcijama i ostalim lijevim patriotama - saopćeno je iz te stranke. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo