Bosna i Hercegovina     | 04.08.2020. 11:35 |

Zabrana okupljanja više od pet osoba u općini Drvar

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 4. kolovoza (FENA) - Krizni stožer Ministarstva rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih Hercegbosanske županije (HBŽ) na telefonskoj sjednici održanoj u ponedjeljak, 3. kolovoza, donio je naredbu za područje Općine Drvar kojom se među ostalim zabranjuje okupljanje na otvorenom i zatvorenom prostoru više od pet osoba s ciljem sprječavanja širenja zaraze koronavirusom.

Ovom naredbom zabranjuje se također okupljanje na svim kupalištima, te se ograničava radno vrijeme do 18 sati svakim danom ugostiteljskim objektima svih kategorija, sportskim kladionicama, svadbenim salonima, dječjim igraonicama, fitness i body-building klubovima i sličnim oblicima registriranih subjekata, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Ograničava se radno vrijeme do 20 sati i to trgovinama prehrane i robe široke potrošnje, trgovinama stočne hrane i trgovcima pojedincima koji su registrirani za prodaju voća i povrća, također i poslovnim subjektima za dostavu hrane kao i benzinskim pumpama u dijelu u kojem se vrši prodaja prehrane, odnosno robe široke potrošnje.

Napominje se također da u navedenim subjektima treba ograničiti broj ljudi koji istovremeno mogu biti prisutni, na ulazu regulirati ulazak jednog po jednog kupca, a ispred blagajne označiti razmak između kupaca od najmanje 1,5 metra. U ugostiteljskim objektima i sportskim kladionicama osigurati raspored stolova tako da razmak između osoba bude najmanje 1,5 metar, a u frizerskim, kozmetičkim salonima i slično, osigurati nošenje vizira i zaštitnih maski.

Za provođenje i nazdor nad primjenom ove naredbe zadužuje se Uprava za inspekcijske poslove HBŽ-a, Služba za privredu i inspekcijske poslove Općine Drvar i Ministarstvo unutarnjih poslova HBŽ-a sukladno svojim ovlastima.

Naredba stupa na snagu od danas, donosi se s rokom važenja od 14 dana, a ako se epidemiološka situacija pogorša, Naredba se može zamijeniti restriktivnijom mjerom, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti