Bosna i Hercegovina     | 04.08.2020. 10:49 |

Skupština Distrikta usvojila više odluka i izvješća

FENA Saopćenje

BRČKO, 4. kolovoza (FENA) - Skupština Brčko distrikta na sjednici održanoj u ponedjeljak, 3. kolovoza, razmatrala je i usvojila izvješća Mandatno-imunitetnog povjerenstva o provedenim procedurama za izbor kandidata za članove upravnih odbora JP "Radio Brčko" i JP "Komunalno Brčko", kao i odluke o imenovanju članova upravnih odbora ovih javnih poduzeća.

Usvojeno je više odluka o utvrđivanju javnog interesa Distrikta za izgradnju infrastrukturnih objekata kao i 14 odluka o utvrđivanju javnog interesa za raspolaganje poslovnim prostorima i nekretninama bez naknade od strane nevladinih organizacija i udruga, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

"Smatram da je dobro da su usvojeni njihovi zahtjevi jer znamo u kakvom se stanju nalazi imovina Brčkog, da je napuštena i zapuštena. Ako ništa drugo, udruge će održavati te poslovne prostore", kazao je dopredsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Ivo Filipović.

Istaknuo je da je cjelokupna procedura provedena sukladno zakonu i da su odluke donesene u korist organizacija i udruga koji su podnijeli zahtjeve.

"Opredjeljenje Skupštine je da se iznađu mogućnosti da se udovolji i svim drugim udrugama koje se obrate zahtjevom za dodjelu prostora na korištenje bez naknade", naveo je Filipović.

Pojasnio je da su prostori dodijeljeni na korištenje u razdoblju od dvije godine uz obvezu plaćanja PDV-a kao i da se ugovor može prekinuti i prije ako Vlada bude imala potrebu za prostorima koji su dodijeljeni bez naknade.

Zastupnici su usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o procedurama u postupku usklađivanja propisa Brčko distrikta BiH s pravom Europske unije kao i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju JZU "Zdravstveni centar Brčko".

Skupština je s dnevnog reda povukla razmatranje Prijedloga odluke o usvajanju srednjoročnog plana razvoja zdravstvene zaštite Distrikta jer nije dobio podršku nadležnog Povjerenstva za rad, zdravstvo i socijalnu skrb. Povjerenstvo je tražilo korekcije ovog dokumenta uz nazočnost članova tima koji je radio na izradi ovog dokumenta.

Potporu zastupnika dobilo je Izvješće o radu Nadzornog odbora JZU "Zdravstveni centar Brčko", Izvješće o radu i financijskom stanju kao i Izvješće o završnom računu JP "Luka Brčko" u 2019. godini.

Dane su i suglasnosti na nekoliko pravilnika među kojima i suglasnost na Pravilnik o radu JP "Komunalno Brčko" uz Zaključak koji obvezuje Upravni odbor ovog poduzeća da definira način i uvjete ostvarivanja prava na neplaćeno odsustvo zaposlenih.

Razmatrana je Informacija o radu Neovisnog odbora za izbor voditelja Policije Brčko distrikta u prvom polugodištu ove godine kao i više drugih informacija među kojima i Informacija o opskrbi vodom ruralnih naseljenih mjesta u Brčkom.

Sjednica je prekinuta kod razmatranja Nacrta zakona o izmjeni i dopuni Zakona o poticaju u poljoprivrednoj proizvodnji i bit će, prema riječima dopredsjednika Filipovića, nastavljena u četvrtak, 6. kolovoza, prije izvanredne sjednice Skupštine na kojoj se treba razmatrati rebalans proračuna Distrikta, stoji u priopćenju.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana