Sport     | 03.08.2020. 14:42 |

Uprava MRK Goražde podnijela ostavku

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 3. augusta (FENA) -  Uprava Muškog rukometnog kluba (MRK) Goražde na čelu sa predsjednikom Damirom Marevcem podnijela je ostavke zbog čega je vanredno zasjedala i Skupština  kluba. Odluka o razrješenju uprave kluba prolongirana je za sedam dana, kada će biti donijeta definitivna odluka.

Predsjednik kluba u ostavci Damir Marevac ističe da je glavni razlog odluke, teška finansijska situacija u klubu.

- Zahvaljujem Vladi BPK i sponzorima koji su bili uz nas, a mi smo podnijeli i jednu molbu odnosno zahtjev za dodatna sredstva koja su nam potrebna za doigravanje, međutim nismo dobili nikakav odgovor. Mislim da bez podrške sada ne možemo ispuniti potrebne uslove, tako iz moralnih razloga mi trebamo reći da ne možemo dalje i da Skupština treba donijeti odluku o razrješenju te pronaći ljude koji mogu više da daju za ovaj klub  – pojasnio je Marevac.

 Naglašava da je ostavka definitivna odluka, uz konstataciju da skupština ima dovoljno vremena da angažira nove ljude u upravi.

Predsjednik Skupštine MRK Goražde Zafir Kajević ističe da je, uz sve probleme koji prate klub, ostavka uprave dodatna otežavajuća okolnost.

 Utakmice doigravanja za ostanak u Premijer ligi BiH počinju 12. augusta, a MRK Goražde će u kratkom roku od 15 dana odigrati čak šest utakmica sa Krivajom, Iskrom i sarajevskom Bosnom.

U narednim danima MRK Goražde bi trebao održati sastanke sa predstavnicima Vlade BPK i Grada Goražda s obzirom da im je za doigravanje potrebno dodatnih 10.000 KM.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo