Bosna i Hercegovina     | 03.08.2020. 14:45 |

Počela rekonstrukcija mosta u Mjesnoj zajednici Vrbanja kod Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 3. augusta (FENA) - Projekt rekonstrukcije mosta na rijeci Vrbas u Mjesnoj zajednici Vrbanja omogućit će kvalitetniji život stanovništva u tom dijelu grada - kazao je u izjavi za Fenu zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Bugojno i mještanin ovog naselja Salih Gurbeta.

- Značaj projekta je ogroman, posebno za stanovnike Vrbanje koji će ubuduće lakše stizati do svojih poljoprivrednih imanja, ali i za korisnike sportskih terena i vlasnike vikendica koje se ovdje nalaze - naglasio je.

Po njegovim riječima, vrijednost projekta je oko 23.000 KM, a sredstva su u cijelosti osigurana iz općinskog budžeta.

-Prije sedamnaest godina urađene su betonske stope za most, dok je gornja konstrukcija bila od drveta. Naravno, zub vremena i stalna izloženost poplavama učinili su svoje, pa smo bili prinuđeni pronaći bolje i dugoročnije rješenje za ovaj most koji ima važnu funkciju - istaknuo je.

Dodaje kako će betonska podloga novog mosta biti široka tri metra, te da će se, na ovaj način, steći sigurniji uvjeti za saobraćanje pješaka i vozila.

-Zbog vidnih oštećenja na mostu, nosivost vozila koja su se ranije kretala njime bila je znatno reducirana. Također, most će sada biti osvjetljen što će, svakako, doprinijeti našim težnjama da povećamo sigurnost ljudi koji budu prolazili ovim područjem - zaključio je.

Svi planirani radovi, koji su povjereni uposlenima bugojanskog preduzeća "Ipsum“, trebali bi se završiti do kraja augusta.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta