Sport     | 01.08.2020. 22:58 |

Pobjede Željezničara, Borca i Zrinjskog na startu sezone

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 1. augusta (FENA) - Nogomeaši Željezničara, Borca i Zrinjskog ostvarili su pobjede na startu nove sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Željezničar je u derbiju na Grbavici pobijedio Velež sa 3:0. Domaći su pitanje pobjednika riješili već nakon pola sata kada su postigli sva tri gola. Luka Juričić je u 16. minuti pogodio za 1:0, a pet minuta kasnije prednost Željezničara udvostučio je Mustafa Mujezinović. U 30. minuti Ivan Lendrić je nakon dvije asistencije uspio i zatresti mrežu i tako postaviti konačnih 3:0.

Najubjedljiviju pobjedu ostvario je Borac koji je u Banjoj Luci savladao Mladost sa 6:0. Golove su postigli Marko Jovanović u 9., Stojan Vranješ u 18., Semir Bukvić u 33. (autogol), Almedin Ziljkić (44.) te Goran Zakarić (74. i 84.).

Zrinjski je s minimalnih 1:0 savladao Olimpik golom Anesa Mašića u 82. minuti, dok su u Tuzli Sloboda i Radnik odigrali neriješeno 1:1. Gosti  su poveli u 45. minut golom Mahira Karića, a izjednačio je Amar Beganović u 61. minuti.

Posljednja dva meča prvog kola igraju se u nedjelju. Branitelj naslova Sarajevo ide u goste ekipi Krupe, a taj meč počinje u 17.30 sati. Od 20.00 sati igraju Široki Brijeg i Tuzla City. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'