Bosna i Hercegovina     | 01.08.2020. 12:57 |

Akcija 'Skradin': Izvještaj protiv tri osobe, pronađena droga, eksploziv, puške

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 1. augusta (FENA) - Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijeli su izvještaj protiv osoba inicijala D.D., G.S. i V.M. zbog sumnje da su počinile krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

Fena saznaje da se radi o Dobrivoju Damjanoviću, Goranu Srediću i Vojislavu Makiviću. Uhapšeni su jučer u okviru međunarodne policijske akcije kodnog naziva "Skradin", a danas su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banja Luka. 

D.D. se sumnjiči da je nabavljalo opojne droge marihuanu, spid i ekstazi, koju je prodavao drugim osobama na području grada Banja Luka i šire, dok je G.S. učestovao u nabavci, prenošenju, skrivanju, proizvodnji i prodaji opojne droge. Osoba V.M. se sumnjiči da je pravila "štekove" predviđene za skrivanje opojnih droga za novčanu naknadu. 

Terete se da su u jednoj kući u Banjoj Luci posjedovali laboratoriju za uzgoj opojne droge marihuane, koju su koristili. 

Prilikom pretresa objekata i vozila na tri lokacije, koje koriste osumnjičene osobe pronađeno je i privremeno oduzeto oko 20 kilograma skanka te određene količine spida, MDMA i metaamfetamina, oko 8,5 kg eksploziva, sedam automatskih pušaka, četiri pištolja, 20 pakovanja tromblonskih nastavaka, više komada municije, oprema za laboratoriju za uzgoj opojne droge skank (lampe, ventilatori, gnojivo i dr.), tri vozila, 11 mobilnih telefona, jedan laptop, novac i drugo. 

U realizaciji akcije "Skradin" učestvovali su pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, jedinice Žandarmerije, te policijskih uprava Prijedor i Banja Luka, dok su sve aktivnosti provedene u saradnji s pripadnicima MUP-a Republike Hrvatske.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo