Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.08.2020. 16:27 |

Zildžić: Bukvarević je bio veliki čovjek koji je sebe dao domovini (VIDEO)

FENA Saopćenje

TUZLA, 1. augusta (FENA) - Salko Bukvarević ostavio je neizbrisive tragove u političkom životu Tuzle, Tuzlanskog kantona i Bosne i Hercegovine - izjavio je danas predsjednik Gradskog odbora Stranke demokratske akcije Tuzla Salko Zildžić na komemoraciji koja u čast preminulog federalnog ministra za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salke Bukvarevića održana u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli. 

Zildžić je rekao ovom prilikom da je Bukvarević srcem i djelima bio veliki čovjek koji je sebe dao domovini.

-Svoje i potrebe svoje porodice podredio je potrebama društva, države, saboraca, stranačkih kolega, simpatizera i onog običnog čovjeka kome je potreban putokaz i pomoć u društvu. Nikada se nije štedio za potrebe drugih, nije se štedio da primjerom prenese kakav treba da bude hizmećar i vođa - istakao je Zildžić.

Bukvarevićev životni put, naveo je on, karakterišu i velika iskušenja, kao i mnogi ostvareni uspjesi, od perioda agresije pa do današnjih dana. Nikada nije bilo posustajanja na putu borbe za bolje i pravednije društvo u kojem živimo.

-Pored mnogih činjenica izrečenih o životnom putu našeg ahbaba, brata, kolege, učitelja, jednoj i mi danas svjedočimo i njeni smo savremenici. Ta činjenica ogleda se u iskazanom poštovanju, žalu i tuzi velikog broja dobrih i iskrenih ljudi - dodao je Zlidžić. 

Podvlači da je Bukvarević bio jedan od najvrijednijih ministara u Vladi FBiH, "dobroćudan i dobar predsjednik, uzorit suprug, babo koji je pored svih obaveza koje je nosio na plećima, ipak podigao čestitu djecu".

Pogledajte http://fena.ba/video/4774/

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1h1aUg-qYIfKv4M7GEJZQgSsX6wFS_JUb?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu