Regija     | 31.07.2020. 18:27 |

Afera poljuljala položaj Janšine koalicijske partnerice

FENA Agencije

LJUBLJANA, 31. srpnja (FENA) - Položaj predsjednice jedne od koalicijskih stranaka u vladi premijera Janeza Janše mogao bi biti ugrožen, a i sama koalicija poljuljana, ako se pokažu točnim optužbe da je više puta u zadnje vrijeme bila u sukobu interesa.

"Ako su optužbe na njezin račun točne, to će predstavljati velik teret pri daljnjem vođenju stranke", izjavio je u petak predsjednik Zastupničkog kluba Demokratske stranke umirovljenika (DESUS) Franc Jurša, govoreći o aferi predsjednice stranke Aleksandre Pivec o kojoj ovih dana pišu mediji.

Slovenska televizija u četvrtak je objavila dokumentarnu reportažu u trajanju od desetak minuta, navodeći da postoje dokazi kako Pivec službene posjete na terenu kao ministrica kombinira s osobnom koristi, te da je tako nedavno boravila na slovenskom primorju zajedno s dvojicom svojih sinova, pri čemu su neki računi plaćeni iz općinskih sredstava.

Pivec je na čelo stranke slovenskih umirovljenika (DESUS) došla početkom godine, neočekivano nakon što je na skupštini članova izrečeno nepovjerenje dugogodišnjem predsjedniku Karlu Erjavecu.

Nakon ostavke bivšeg premijera Marjana Šareca odmah je stranku uvela u novu koaliciju Janeza Janše u kojoj dominira desnica, što joj neki stari članovi sada zamjeraju.

Aleksandru Pivec u zadnje vrijeme kritizira članstvo, a neki su joj regionalni odbori i otkazali poslušnost, no do sada je uspijevala ostati na čelu stranke, a podržava je i premijer Janez Janša koji "hajke" na koalicijske partnere doživljava i kao prijetnju rušenjem vlade, prenosi Hina pisanje slovenskih medija.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo