Bosna i Hercegovina     | 31.07.2020. 14:11 |

Probno pušten u rad novi PSR kabinet u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 31. srpnja (FENA) - Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, njegov zamjenik Anto Domić i šefica Pododjeljenja za javno zdravstvo Anđa Nikolić, posjetili su u petak novi PSR kabinet koji je smješten na mjestu bivšeg kino "Oslobođenja" u Brčkom, a koji će od ponedeljka službeno početi s radom.

Riječ je o otvorenom tipu PSR-a gdje su danas izvršena prva, probna testiranja.

Puštanje u rad jednog ovakvog kabineta zahtjevalo je i posebno osposobljavanje prostora, obuku kadrova ali i instaliranje same opreme, na čemu se intenzivno radilo u proteklom razdoblju.

PSR kabinet bit će od velikog značaja za lokalnu zajednicu jer će se vršiti veći broj testiranja i, što je veoma značajno, rezultati testova bit će završeni u kraćem roku, najkasnije jedan dan od uzimanja uzorka, za razliku od trenutne situacije kada se uzorci šalju u Tuzlu i na rezultate se čeka po nekoliko dana, priopćila je Vlada Brčko distrikta BiH.

Na taj će način prije biti otkrivena inficirana osoba, što će značiti i bržu reakciju, stavljanje zaražene osobe pod nadzor i prekidanje daljnjih kontakata, što je od presudnog značaja za sprečavanje širenja pandemije.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom