Stranačke aktivnosti     | 31.07.2020. 12:08 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Govedarica: Dodik je ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima a najbolji primjer toga je ANP

„Kad je Dodik doveden na vlast, on je napravio toliko afera, kriminalizovao institucije i svoje najbliže saradnike pa je na kraju čak i svoju djecu gurnuo u sumnjive rabote. Tako korumpiran, Dodik je ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima a najbolji primjer toga je ANP“ – istakao je Govedarica.

„Razmišljanje o samostalnosti Republike Srpske koje je postojalo u američkoj administraciji tokom ratnog perioda, na koje se Dodik poziva, dokaz je koliko su Srbi tokom rata imali ozbiljne lobističke krugove i ljude koji su besplatno radili za srpsku stvar, dok je Dodik potrošio desetine miliona KM na lobiranje u SAD-u koje mu je donijelo mjesto na američkoj crnoj listi – istakao je član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica reagujući na poslednje istupe Milorada Dodika, predsjednika SNSD-a.

„Tajni američki dokumenti su pokazali da su nakon rata SAD odustale od tog razmišljanja i definisali svoj plan da nakon zaključenja mira nađu aktere među Srbima koji su spremni za ustupke. Tadašnja američka administracija takve ljude našla u liku Biljane Plavšić i Milorada Dodika, „svježeg daha vjetra na Balkanu“ po riječima Olbrajtove a sve uz pomoć njihovog mentora Karlosa Vestendorpa.“ – naglasio je Govedarica.

Član Predsjedništva SDS je pojasnio da je najbolju definiciju današnje Dodikove ucjenjene pozicije objasnio Željko Komšić kada je rekao „neka samo Dodik radi što radi, a neka priča šta hoće“.

Govedarica naglašava da u nagodbama za svoj bolji politički položaj i svoju ličnu sudbinu, Dodik spreman da napravi i regionalni politički konflikt na način da Republiku Srpsku uvuče u poziciju u kojoj Srpska sebe treba da zamjeni za Kosovo.

„NJegovi strani mentori navigavaju ga upravo u tu poziciju gledajući da u novoj konstalaciji međunarodnih odnosa ostanemo i bez Kosova i bez Republike Srpske i zato je Dodiku najbolje da ćuti“ – zaključio je Govedarica.

Sektor za politiku i medije

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana