Bosna i Hercegovina     | 30.07.2020. 17:16 |

Načelnik Hadžibajrić ugostio najstarije građane Starog Grada

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić okupio je danas neke od najstarijih stanovnika općine Stari Grad na bajramskom druženju i podjeli hedija.

 - Bajram je praznik kada ne smijemo zaboraviti naše stare i dužni smo im odati poštovanje kakvo zaslužuju. Žao mi je što nismo mogli okupiti više građana danas, ali biće prilike i za to. Ovdje su naši devedesetogodišnjaci i osamdesetogodišnjaci koji su bili u mogućnosti danas da dođu jer ih zdravlje još dobro služi - kazao je načelnik Hadžibajrić.

 Općina Stari Grad među svojim stanovnicima ima i stogodišnjake, a to su Ajka Poljak (106 godine) i Aziza Karić (105 godina) koje su nažalost slabo pokretne i nisu mogle prisustvovati današnjem prijemu, ali se svake godine povodom Dana Općine organizuje posjeta u njihovim domovima. Na ovaj način se želi skrenuti pažnja na starije osobe i njihove potrebe, te kontinuirana briga koju im je potrebno posvetiti, saopćeno je iz ove općine.

Na kraju druženja načelnik Hadžibajrić je prisutnima podijelio bajramske hedije, kao mali znak pažnje, te im zaželio da bajramske dane provedu u dobrom zdravlju i raspoloženju sa svojim porodicama.

 

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'