Bosna i Hercegovina     | 30.07.2020. 14:45 |

Dunović: Bukvarević bio istinski patriota, dobar čovjek posvećen poslu (VIDEO)

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Potpredsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Milan Dunović je, nakon što se u zgradi Vlade Federacije BiH upisao u knjigu žalosti otvorenu povodom smrti federalnog ministra Salke Bukvarevića, kazao Feni da je dugo sarađivao s ministrom Bukvarevićem.

- Moram reći, čak i u momentu najvećih političkih razmimoilaženja, uvijek smo dolazili do dobrog rješenja. Najviše zbog toga što je Salko Bukvarević bio čovjek koji je bio istinski patriota, bio dobar čovjek i bio je posvećen poslu - naveo je Dunović.

Dodao je da je uvijek svojom smirenošću pokušavao da se nađe ono što je najbolje u okviru svog resora u kome je radio, i uspijevao je u tome.

- Zaista je bila dobra saradnja, bio je dobar čovjek, bio je patriota i prosto je još svima nama, pa i meni, nekako nevjerovatno i ne mogu da povjerujem da nas je Salko Bukvarević tako brzo napustio - kazao je Dunović, koji je prisustvovao ispraćaju ministra Bukvarevića ispred zgrade Vlade FBiH u Sarajevu.

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević preminuo je 29. jula na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Ispraćaj, dženaza i ukop ministra Bukvarevića će biti obavljeni u haremu Džindić džamije u Tuzli u subotu, 1. augusta u 16.30 sati.

Komemoracija povodom smrti ministra Bukvarevića bit će održana u subotu, 1. augusta u 11.00 sati u zgradi Parlamenta Federacije BiH u Sarajevu, te u Tuzli u 15.00 sati u Bosanskom kulturnom centru. 

Pogledajte http://fena.ba/video/4760

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1YrljFjWUNzsU0cGFdXvOK2ceMrZp5NH1?usp=sharing

(FENA) H. D.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta