Bosna i Hercegovina     | 30.07.2020. 15:01 |

Cikotić -Trischak: Uskoro vježba 'Brzi odgovor'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. jula (FENA) - Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić primio je danas u Sarajevu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Reinharda Trischaka sa kojim je razgovarao o aktuelnoj situaciji, sigurnosnim izazovima te budućoj saradnji.  

Čestitajući ministru Cikotiću na imenovanju, komandant Trischak je naglasio važnost nastavka dosadašnje dobre i uspješne saradnje Ministarstva i sigurnosnih agencija sa EUFOR-om.

Jedna od zajedničkih aktivnosti je i vježba "Brzi odgovor“ koja će uskoro biti održana, u kojoj uz pripadnike EUFOR-a učestvuju i pripadnici policijskih agencija u BiH i provjeravaju spremnost na brz i koordinirani odgovor na različite sigurnosne prijetnje.

Tokom sastanka, razgovarano je i o trenutno navećim sigurnosnim i humanitarnim izazovima sa kojima se suočava BiH, a to su ilegalne migracije, sigurnost granica i povratak državljana BiH sa stranih ratišta. Također, razgovarano je i o predstojećim izborima u BiH i eventualnom utjecaju na ukupnu sigurnosnu situaciju.

Ministar Cikotić se zahvalio generalmajoru Trischaku na posjeti i izrazio nadu za nastavak uspješne saradnje sa vrlo značajnom međunarodnom institucijom u BiH kao što je EUFOR, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo