FENA biznis     | 30.07.2020. 11:03 |

Raiffeisen banka tradicionalno Kurban-bajram obilježava donacijama

FENA Saopćenje

Povodom praznika Banka podržala rad dvije organizacije iz Sarajeva i Tuzle
Ukupan iznos podrške povodom vjerskih praznika veći od 240.000 KM

(Sarajevo, 30.07.2020.) – „Principi naše strategije održivosti nas iz godine u godinu usmjeravaju da svoj finansijski uspjeh dijelimo s onima kojima je to u našoj društvenoj zajednici najpotrebnije. Ovo posebno dolazi do izražaja u vrijeme praznika kada istinski nastojimo učiniti taj period što ljepšim za one kojima je pomoć zaista potrebna. Stoga nas posebno raduje što smo i ove godine u prilici podržati rad dva udruženja povodom Kurban bajrama, a naročito imajući u vidu otežavajuće okolnosti uzrokovane aktuelnom pandemijom“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Povodom Kurban bajrama Raiffeisen banka je dvjema organizacijama uručila donacije ukupne vrijednosti 6.000 KM. Sa 3.000 KM Banka je podržala Udruženje „Dajte nam šansu“ iz Sarajeva koje prepoznaje potrebe porodica djece i odraslih osoba sa poteškoćama u razvoju i sistemski ih rješava uvažavajući njihovo dostojanstvo, različitosti i mogućnosti. Donacija iste vrijednosti je uručena i Centru za edukaciju i rehabilitaciju „Kuća nade“ Odžak čije su aktivnosti već 20 godina usmjerene na rad sa osobama s posebnim potrebama.

Rukovodeći se Raiffeisen strategijom održivosti, Banka je još 2012. godine uspostavila praksu uručenja donacija umjesto kupovine i slanja čestitki povodom praznika te je do sada povodom vjerskih praznika ukupno donirano preko 240.000 KM. U okviru ovog projekta Raiffeisen banka podržava organizacije koje rade s djecom i osobama s posebnim potrebama, a klijenti Banke prepoznaju značaj ove inicijative i izuzetno pozitivno reaguju na nju. Naročito imajući u vidu da Banka sada klijentima umjesto papirnih šalje elektonske čestitke te na taj način doprinosi i zaštiti okoliša.

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 100 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!