Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 16:34 |

Ministar Galić održao sastanak s predstavnicima SUM-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 29. srpnja (FENA) - Prorektor za znanost i razvoj Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Ivo Čolak i voditelj Centra za informacijske tehnologije Sveučilišta u Mostaru (SUMIT) doc. dr. Tomislav Volarić održali su u Livnu sastanak s ministrom znanosti, prosvjete, kulture i sporta Hercegbosanske županije (HBŽ) Petrom Galićem.

Tom prigodom ministar Galić uručio je zahvalnicu Sveučilištu u Mostaru za iskazanu potporu i solidarnost s učenicima i prosvjetnim djelatnicima HBŽ-a te značajnom doprinosu u održavanju i realiziranju nastavnog programa na daljinu.

"Osjećam se dužan zahvaliti SUMIT-u i Sveučilištu u Mostaru na svemu što su napravili za osnovno i srednjoškolsko obrazovanje u vrijeme pandemije koronavirusa u Hercegbosanskoj županiji. Drago mi je da napokon krećemo u projekt digitalizacije škola koji se dogovara godinama. Zahvaljujući SUMIT-u napokon ćemo dobiti digitalnu podršku kakve škole zaslužuju što ćemo okruniti potpisom sporazuma koji će trajati godinama kao i naša suradnja na obostrano zadovoljstvo", istaknuo je ministar Galić.

Tema sastanka bio je i proces digitalizacije škola čije prve aktivnosti kreću u rujnu, a na čemu SUMIT već radi. U suradnji s Koordinacijom ministara obrazovanja, znanosti, kulture i sporta županije koje nastavni plan i program izvode na hrvatskom jeziku SUMIT će voditi projekt digitalizacije osnovnih i srednjih škola, priopćeno je iz Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i sporta HBŽ-a.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu