Bosna i Hercegovina     | 29.07.2020. 14:49 |

Zvizdić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29. jula (FENA) - Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić primio je u oproštajnu posjetu ambasadora Islamske Republike Iran Mahmouda Heidarija.

Zvizdić je zahvalio ambasadoru Heidariju na dobroj i uspješnoj saradnji i na značajnom doprinosu razvoju bilateralnih odnosa. Naglasio je da BiH i Iran imaju dobre političke i kulturne odnose, te da između dvije zemlje nema otvorenih pitanja.

Heidari je zahvalio Zvizdiću na saradnji i potvrdio opredjeljenje Irana da razvija još bolje odnose sa Bosnom i Hercegovinom u svim segmentima.

Razgovarali su i o pandemiji koronavirusa i tom prilikom Zvizdić je izrazio nadu za brzim oporavkom Irana i građana te zemlje u borbi sa pandemijom.

Zvizdić i Heidari su se složili da je u narednom periodu potrebno poboljšati parlamentarnu saradnju, te naglasili da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske, naučne i kulturne saradnje. Zvizdić je rekao je da bi, kada se steknu uvjeti, privredna delegacija Irana trebala posjetiti Bosnu i Hercegovinu kako bi se definirali modeli unapređenja ekonomske saradnje.

Ambasador Heidari prenio je i poziv predsjednika Parlamentarne skupštine IR Iran Mohammada Baghera Qalibafa zamjeniku predsjedavajućeg Zvizdiću da u narednom periodu posjeti Iran. Zvizdić se zahvalio i rekao da je siguran da bi ta posjeta doprinijela još većem unapređenju bilateralnih odnosa.

Zvizdić je poželio ambasadoru Heidariju mnogo sreće i uspeha u daljoj diplomatskoj karijeri, saopćeno je iz Kabineta zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denisa Zvizdića. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 379

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana