Bosna i Hercegovina     | 27.07.2020. 17:24 |

Ugostiteljski objekti u ZHŽ-u mogu raditi do 23 sata

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 26. srpnja (FENA) – Kako bi se dodatno nadziralo stanje i poduzele mjere sprječavanja i otkrivanja ranih slučajeva bolesti covid-19 Krizni stožer Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije zapadnohercegovačke skratio je radno vrijeme ugostiteljskih objekata i ograničio broj ljudi na otvorenom prostoru.

Kako je priopćeno iz Kriznog stožera, radno vrijeme ugostiteljskih objekata dopušteno je do 23 sata te je nalaženo nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, poštujući udaljenost od najmanje jednog metra, kao i na otvorenom javnom prostoru, ako nije moguće održavati udaljenost od dva metra između osoba.

Javna okupljanja dopuštena su pod uvjetom da u zatvorenom prostoru nema više od 50 osoba, a na otvorenom prostoru dopušteno je okupljanje maksimalno stotinu osoba.

Sva okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati okupljanja unutar navedenih ograničenja moraju se odvijati u prostoru koji omogućava obaveznu fizičku distancu od najmanje dva metra između osoba, osim članova istog kućanstva.

S ciljem smanjivanja rizika od covid-19, kao i zaštite osobnog zdravlja, za vrijeme okupljanja, potrebno je obvezno pridržavanje preporuka Zavoda za javno zdravstvo u Federaciji BiH (higijensko-epidemioloških mjera).

Za provođenje mjera na skupovima odgovorni su organizatori okupljanja, priopćeno je iz Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi Županije zapadnohercegovačke.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Novi Zeland zvanično ukida preostala Covid ograničenja

SZO proglasila kraj COVID-19 globalne zdravstvene prijetnje

U Indiji prijavljeno više od četiri hiljade novih slučajeva zaraženih Covidom

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti