Servisne informacije     | 27.07.2020. 16:51 |

BIHAMK - Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta

FENA Saopćenje

SARAJEVOA, 27. jula (FENA) - Uz povoljne vremenske prilike skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na putevima. Sve učesnike u saobraćaju pozivamo na opreznu vožnju, kao i na poštivanje saobraćajnih propisa.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelima Ormanica (Srebrenik-Orašje), Vinac (Jajce-Donji Vakuf) i Jasen (Prozor-Jablanica). U funkciji su alternativni pravci.

U mjestu Semizovac na dionici Sarajevo-Tuzla u toku su radovi na sanaciji mosta preko Ljubine, zbog čega se saobraća jednom trakom-naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Radovi na sanaciji mostova izvode se i u naselju Reljevo na magistralnom putu Jošanica-Rajlovac, kao i preko Drine u Goraždu. Saobraćaj je na ovim dionicama obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Večeras od 22 sata će se na relaciji Banj Brdo-Tuzla-Doboj-Zenica-Vitez kretati vangabaritni prevoz. Vozače koji se budu kretali ovom dionicom molimo da voze opreznije i da poštuju upute ovlaštenih osoba iz pratnje.

Na graničnim prijelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Na graničnim prijelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prijelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije