Bosna i Hercegovina     | 27.07.2020. 13:56 |

Počela hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 26. jula (FENA) - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na hitnoj sjednici, koja je počela, trebalo da razmatra Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Zajednička komisija za usaglašavanje teksta Zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu usaglasila je tekst Zakona o budžetu, koji su Predstavnički dom i Dom naroda usvojili sa različitim amandmanima.

Komisija je utvrdila tekst koji je usvojen u Domu naroda. Prema usaglašenom tekstu, budžet je u obliku kako ga je Predsjedništvu BiH, kao ovlaštenom predlagaču, dostavilo Vijeće ministara BiH.

Dakle, u budžet nije ugrađeni amandman koje je usvojio Predstavnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođen Unsko-sanski kanton.

Također, dio budžeta nije ni izmjena teksta koju je usvojilo Predsjedništvo BiH, u dijelu koji se odnosi na Parlamentarnu skupštinu BiH - Kapitalni izdaci, gdje se predloženi iznos umanjuje za 754.000 KM.

 

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Za sutra zakazana hitna sjednica Predstavničkog doma PSBiH

Zvizdić čestitao Dan Armije RBiH: Danas se s ponosom sjećamo najboljih sinova i kćeri BiH

Kovačević u Tirani u odvojenim susretima razgovarao s Linditom Nikollom i Majlindom Dhukom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana