Bosna i Hercegovina     | 27.07.2020. 13:45 |

Položeni vijenci u Banjoj Luci povodom Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 27.jula (FENA) - Povodom obilježavanja 27. jula - Dana ustanka naroda BiH protiv fašizma u Drugom svjetskom ratu, danas su položeni vijenci na spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu kod Banje Luke.

Uime Grada Banje Luke, vijenac je položio gradonačelnik Igor Radojičić.

Govoreći o značaju antifašističke borbe, Radojičić je okupljenim poštovaocima NOR-a naglasio kako je narodni ustanak počeo u ljeto 1941. godine.

-Naša istorija na ovim prostorima prepuna je ratova, borbi za slobodu, stranih okupacija i intervencija, uvijek praćeni razaranjima, kako država i sistema, tako i porodica, sela i gradova, stradanja ljudi, vojnika i civila - podsjetio je Radojičić.

Entitetski ministar rudarstva i energetike Petar Đokić, koji je položio vijenac uime Vlade RS, rekao je da je narod bio odlučan i hrabar da stane uz Komunističku partiju koja je odlučila da je 27. juli 1941. godine „trenutak u kome se mora pokrenuti borba protiv okupatora i domaćih izdajnika“.

Povodom obilježavanja 79. godišnjice ustanka protiv fašizma, vijence su danas položili delegacije SUBNOR-a, predstavnici Trećeg RS pješadijskog puka Oružanih snaga BiH, Udruženja logoraša 2. svjetskog rata, Boračke organizacije i drugi.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Psihijatrija u Banjoj Luci neuslovna, nazire se mogućnost finansiranja gradnje novog objekta

ZDK - Dan Armije RBiH obilježen defileom, odavanjem počasti i akademijom

Obilježavanje 30. godišnjice od zatvaranja logora Gabela

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu