Kultura     | 27.07.2020. 13:42 |

Brojni sadržaji u okviru 'Mostarskog ljeta' i u ovom tjednu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 27. srpnja (FENA) - U okviru manifestacije "Mostarsko ljeto 2020", koju organizira pet mostarskih institucija kulture - Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Muzej Hercegovine i Narodna biblioteka, publiku očekuju zanimljivi sadržaji i ovog tjedna.

Likovna izložba "Izgubljena zemlja Lemurija" autorice Aleksandre Kokotović održat će se večeras u Centru za kulturu Mostar, s početkom u 20.30 sati, u sklopu manifestacije "Mostarsko ljeto 2020".

Autorica Aleksandra Kokotović, rođena Sarajka s adresom u Beogradu, autorica je prekrasnih umjetničkih djela koja krase brojne javne objekte poput hotela, restorana, korporativnih prostora, riječ je o umjetnici čija se djela izlažu u najprestižnijim galerijama regije, priopćeno je iz Mostarskog ljeta.

U utorak, 28. srpnja, u prostorijama Narodne biblioteke Mostar na Luci bit će promovirana knjiga "Na margini: likovi u romanima Ćamila Sijarića" autorice Dijane Hadžizukić s početkom u 20 sati.

Riječ je, navodi se, o knjizi čiji je cilj osvijetliti poziciju i ulogu marginaliziranih likova iz dva različita kuta i pokazati da su u Sijarićevim romanima oni bitan dio narativne strukture djela, a podređen i potisnut član društva u specifičnom kronotopu romana. O knjizi će govoriti Irma Marić, Lejla Žujo-Marić i Fatima Trbonja.

Izložba fotografija pod nazivom "Ljepota različitosti" autorice Sonje Marić bit će otvorena u srijedu, 29. srpnja, u 20 sati u prostorijama Centra za kulturu Mostar. Serijom crno-bijelih fotografija prikazat će se dio pozitivne i lijepe strane Mostara koja, po riječima organizatora, u simbiozi sa svojim gradskim, kulturnim i sakralnim objektima čini posebnu priču koja se još uvijek može čuti i vidjeti. Izložba je dio projekta IMEP-Programa za osnaživanje nezavisnosti medija.

Iste večeri u Muzičkom centru Pavarotti, polaznici jazz radionica, koje ova institucija organizira treću godinu zaredom, održat će koncert "Jazz masterclass session" s početkom u 21.30 sati. Radionicu su vodili bosanskohercegovački glazbenici Dino Šukalo (gitara), Amar Češljar (bubnjevi), Atilla Aksoj (bass gitara) i Adis Sirbubalo (klavir).

Svi događaji se održavaju u okviru kulturne manifestacije "Mostarsko ljeto 2020" i u skladu s mjerama i naredbama Kriznog stožera Federacije BiH.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije, uz podršku Grada Mostara i kompanije BH Telecom, a organizatori su pet mostarskih institucija kulture, i to Centar za kulturu, Narodno pozorište, Pozorište lutaka, Muzej Hercegovine i Narodna biblioteka, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Rukometni savez BPK Goražde nagradio najbolje rukometašice i rukometaše

Srbija danas, nizom manifestacija, obilježava Dan državnosti

Nizom događaja u Goraždu obilježavanje Dana sjećanja na žrtve genocida u Drugom svjetskom ratu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo