FENA.BIZ

Idealan ljetni obrok ili užina: Dukat SenSia Snack sa brusnicom, žitaricama i ch

Saopćenje

SARAJEVO - U toplim ljetnim danima često smo u potrazi za namirnicama koji će našem organizmu osigurati dovoljno energije i hidratacije, a da pri tome neće opteretiti naš probavni sistem.

Misleći o nama, pravi saveznik zdrave prehrane - Dukat ovoga ljeta pripremio je još jedan novitet! Zdrav, ukusan i lagan, Dukat SenSia Snack sa brusnicom, žitaricama i chia sjemenkama, je funkcionalni fermentirani mliječni napitak idealan za konzumaciju kao lagana užina ili čak zamjena za obrok.

Obogaćen mljekarskom kulturom Bifidus naturalis i vlaknima inulina doprinosi normalnoj funkciji probave koju pospješuje i kalcij, mineral važan za normalnu funkciju probavnih enzima.

Osim žitarica, koje su temeljna namirnica u ljudskoj prehrani, novi proizvod sadrži i brusnicu, koja ima snažno antioksidativno dejstvo te chia sjemenke, koje se zbog vrijednih nutritivnih svojstava (proteini, vlakna, omega-3 masne kiseline, kalcij, kalij, magnezij, cink te vitamini A, B, D i E) ubrajaju u superhranu.

Dukat SenSia Snack dolazi u praktičnom pakovanju, čašici od 190 grama sa kašikicom u nadpoklopcu što osigurava jednostavnu konzumaciju i u svim situacijama kada smo van kuće; na poslu, izletu, tokom putovanja ili nakon rekreacije. 

 

Srdačan pozdrav!  

Best regards!

Nea Manjura

PR/Account Assistant

Zmaja od Bosne 74/3, 71000 Sarajevo, BiH  
t + 387 33267110   f +387 33267121
nea.manjura@mccann.ba 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.