Bosna i Hercegovina     | 26.07.2020. 15:19 |

Obilježena 27. godišnjica stradanje hrvatskih branitelja na Pomenu

FENA Mario Loncar

TOMISLAVGRAD, 26. srpnja (FENA) - U organizaciji tomislavgradske Udruge dragovoljaca i veterana iz Domovinskoga rata i Općine Tomislavgrad na starom doljanskom groblju u jablaničkoj općini u nedjelju je svetom misom zadušnicom te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena dvadeset sedma godišnjica stradanja hrvatskih branitelja iz Tomislavgrada i Rame.

Ovogodišnju euharistiju predvodio je župnik župe sv. Petra i Pavla u Mostaru fra Bože Milić uz koncelebraciju više svećenika.

- Na ovim spomen pločama nalaze se imena časnih hrvatskih branitelja koji su ratne 1993.godine poginuli braneći svoju zemlju. Na 27. godišnjicu njihovog stradavanja odvojili smo vrijeme i okupili se na ovom mjestu da se još jednom poklonimo, zapalimo svijeće i položimo vijence našim poginulim braniteljima iz sastava ratnih brigada "Kralj Tomislav" iz Tomislavgrada i "Rama" iz Rame - kazao je predsjednik Udruge HVIDR-a HVO podružnica Tomislavgrad Stipe Braovac.

Obilježavanju stradanja hrvatskih branitelja na Pomenu nazočili su brojni žitelji Tomislavgrada i Rame, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici općinskih i županijskih vlasti Hercegbosanske i Hercegovačko-neretvanske županije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena godišnjica stradanja hrvatskih branitelja na Oklajnici

U pripremi monografija o Brigadi kralja Tomislava HVO-a

Predstavljena knjiga 'Domovinski rat i zločini nad Hrvatima u BiH 1991. – 1995.'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo