Bosna i Hercegovina     | 24.07.2020. 14:17 |

Prostornim i urbanističkim planom do razvijenijeg i prosperitetnijeg Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 24. jula (FENA) - Prostorni plan općine Bugojno je jedan od strateških dokumenata za dalji razvoj ove lokalne zajednice, a građanima će omogućiti kvalitetniji život ubudućnosti.

Ovo je, između ostalog, kazao načelnik Hasan Ajkunić tokom prezentacije druge faze izrade prednacrta prostornog plana tog grada za period od 2019. do 2039.

-Radi se o dokumentu koji će omogućiti da imamo novu poslovnu zonu i saobraćajnice, i riješimo neka pitanja na teritoriji općine, kao što je deponija, ili gradsko groblje. Vjerujem da će se aktivnosti na izradi tog plana završiti u predviđenom roku i da će se, u formi nacrta, uskoro naći pred vijećnicima - naglasio je.

Paralelno će, dodaje, uslijediti raspisivanje javnog poziva za izradu urbanističkog plana koji će, također, predstavljati "ćeliju na kojoj će se bazirati svi naredni razvojni planovi u Bugojnu“.

-Raspolagat ćemo prirodnim bogatstvom na najkvalitetniji način, i stvoriti pretpostavke za širenje grada prema Vrbasu, i susjednim općinama. Postoje površine koje su neiskorištene, a pružaju potencijal koji smo prepoznali - zaključio je načelnik Bugojna.

Ističe kako je izrada nove prostorno-planske dokumentacije na teritoriji općine Bugojno svojevrsna dorada postojeće, koja je u primjeni još od 1984.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Mostarski gradonačelnik: Populizam lažnih zaštitnika 'ugroženih' u funkciji političke kampanje

Potpisan Ugovor o izradi prostornoga plana Stoca

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo