Bosna i Hercegovina     | 23.07.2020. 21:02 |

Vlada KS - Nabavka novih minibusa za Hadžiće i sredstva za lokalnu poslovnu zonu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Vlada Kantona Sarajevo današnju sjednicu održala je u sali Općine Hadžići, a ovom prilikom su premijer Mario Nenadić i ministri razgovarali s načelnikom Općine Hamdom Ejubovićem o tekućim infrastrukturnim i drugim projektima na području ove općine.

- Ovo je bila prilika da se Vlada upozna s problemima u Općini Hadžići, kao i da razgovaramo o započetim i planiranim projektima. Prezentirali smo načelniku konačne planove i odluke vezane za projekte koje smo usaglašavali zajednički u prethodnom periodu, te koji će se tokom ove i narednih godina realizirati uz podršku Kantona - izjavio je premijer Nenadić.

Kako se navodi u saopćenju teme razgovora bile su projekti sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture, kao i nabavke novih devet minibusa  u svrhu poboljšanja javnog prijevoza za stanovništvo ove lokalne zajednice, koji bi trebali biti u prometu do septembra.

Inače, Ministarstvo saobraćaja i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo na području ove općine realizuju i planiraju realizirati projekte ukupne vrijednosti četiri miliona KM.

U svrhu izgradnje putne infrastrukture u poslovnoj zoni Hadžići, Ministarstvo privrede iz budžeta za ovu godinu izdvojilo je 200.000 KM, a tim povodom je danas resorni ministar Draško Jeličić potpisao sporazum o sufinansiranju ovog projekta s općinskim načelnikom Hamdom Ejubovićem.

Ministarstvo kulture i sporta KS izdvojilo je 500.000 KM iz budžeta za ovu godinu za realizaciju  projekata sanacije Doma Tarčin, izgradnje igrališta u Pazariću, kao i sanacije dvorane u Kulturno-sportskom centru Hadžići, saopćeno je.

Također je Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture izdvojilo sredstva u iznosu od 780.000 KM kojima je započela implementacija projekata izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na području ove općine.

Načelnik Ejubović je kazao da je riječ o značajnim sredstvima koja do sada nikada nisu izdvojena za projekte u ovoj lokalnoj zajednici u toku jedne godine iz budžeta Kantona.

- Zahvaljujem na ovakvim odlukama i planovima. Smatram da Vlada KS ima pametan i ozbiljan pristup u aktulenoj krizi i da se s njom nosi na pravi način, pogotovo u segmentu ekonomije, jer  sve resurse i snage angažuje kako bi se kriza prebrodila radom - naglasio je načelnik Ejubović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Mesihović posjetila Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije

Vlada KS s više od 700.000 KM podržala KJKP 'Tržnice-Pijace' i saniranje štete na pijaci Kvadrant

Vlada KS - Više od sedam miliona KM za projekte u oblasti šumarstva

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana