Bosna i Hercegovina     | 23.07.2020. 15:58 |

Vlada HBŽ-a utvrdila rebalans proračuna u iznosu od 81.621.789 maraka

FENA Saopćenje

LIVNO, 23. srpnja (FENA) - Vlada Hercegbosanske županije (HBŽ) na sjednici u četvrtak u Livnu razmatrala je i utvrdila Rebalans proračuna HBŽ-a za 2020. godinu u ukupnom iznosu od 81.621.789 maraka, što predstavlja smanjenje za 2,99 posto u odnosu na Proračun za 2020. godinu.

Isto tako usvojen je i prijedlog Zakona o izvršenju Rebalansa Proračuna Hercegbosanske županije za 2020. godinu koji će zajedno s Rebalansom proračuna biti upućen u županijsku Skupštinu na daljnje postupanje, priopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

Razmatrano je i Izvješće Županijskog javnog pravobraniteljstva za razdoblje od 1. siječnja 2019. godine do 31. prosinca 2019. godine koje će biti upućeno na daljnje postupanje u Skupštini Hercegbosanske županije.

Donesena je i Odluka o davanju suglasnosti na prijedlog Programa gospodarenja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države za područje općine Drvar.

Tijekom sjednice Vlada je donijela i Odluku o odobravanju implementacije projekta Zdrava prehrana predškolske djece (HEPSC).

Prema toj Odluci odobrava se Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a implementacija projekta HEPSC, sufinanciranog iz programa Interreg IPA Programa za suradnju Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora 2014.-2020. godine.

Usporedno s ovom Odlukom Vlada je donijela Odluku o odobravanju implementacije projekta Unaprjeđenje operativnog sustava laboratorijske dijagnostike (LAB-OP), prema kojoj se Ministarstvu rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih HBŽ-a odobrava implementacija projekta LAB-OP, sufinanciranog iz navedenog Interreg IPA programa.

Na prijedlog Ministarstva gospodarstva HBŽ-a donesena je Odluka o provedbi projekta Podrška ženskom odgovornom poduzetništvu (BIHUB) sufinanciranog iz Programa međunarodne razvojne suradnje Republike Slovenije preko Ministarstva vanjskih poslova Republike Slovenije.

Cilj ovog Projekta je osposobljavanje primarno žena, ali i muškaraca, za ulazak u poduzetničke vode i pokretanje start-up tvrtki, te saniranje posljedica po ekonomiju koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa.

Nakon razmatranja donesena je i Odluka o provedbi projekta "Osnaženi zajedno ka EU" koji je, navodi se, od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2020. godinu koji za cilj ima doprinos izgradnji i jačanju ljudskih i institucionalnih kapaciteta i ispunjavanje obaveza iz procesa europskih integracija.

Na prijedlog Ministarstva znanosti, obrazovanja, kulture i sporta (MZOKS) HBŽ-a na današnjoj sjednici Vlada je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava "Ostale potpore-besplatni udžbenici" utvrđenog županijskim Proračunom za 2020. godinu u navedenom Ministarstvu u iznosu od 25.000 maraka. Raspodjela sredstava iz ove Odluke realizirat će se za nabavku besplatnih udžbenika za učenike prvih razreda u školskoj 2020./2021. godini.

Vlada je donijela Odluku o uporabi udžbenika i priručnika u osnovnim i srednjim školama kojom udžbenici i priručnici koji su odabrani od stručnih aktiva i odobreni od strane MZOKS-a za uporabu u osnovnim i srednjim školama na području HBŽ-a za školsku 2019./2020. godinu, ostaju u uporabi za školsku 2020./2021. godinu.

Primljeno je k znanju i Izvješće o utrošku sredstava kapitalnih potpora osnovnim školama s područja Hercegbosanske županije, a Vlada je donijela i Odluku o produženju Kolektivnih ugovora za osnovno i srednje obrazovanje kojom se ministru znanosti, obrazovanja, kulture i sporta daje suglasnost za potpisivanje Sporazuma o produženju važenja Kolektivnog ugovora za djelatnost osnovnog i srednjeg obrazovanja sa Samostalnim sindikatom osnovnog odgoja i obrazovanja BiH, Županijskim odborom HBŽ i Neovisnim sindikatom djelatnika srednjih škola HBŽ-a na period do 1. listopada ove godine.

Usporedno s ovom Odlukom Vlada je donijela i Odluku o davanju suglasnosti ministru unutarnjih poslova HBŽ-a za potpisivanje Sporazuma za produženje roka važenja Kolektivnog ugovora uposlenika MUP-a HBŽ-a na period do 30. rujna 2020. godine.

Na kraju sjednice Vlada je primila k znanju Informaciju o otpadu na području općina Drvar i Bosansko Grahovo, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'