Bosna i Hercegovina     | 23.07.2020. 14:57 |

Skupština Distrikta sljedeći tjedan razmatra epidemiološku situaciju

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. srpnja (FENA) - Voditelji zastupničkih klubova u Skupštini Brčko distrikta BiH utvrdili su u četvrtak na pripremnom sastanku dnevni red sjednice Skupštine koja će se održati u srijedu, 29. srpnja u 10 sati.

Pred zastupnicima će se naći informacija o epidemiološkoj situaciji u Distriktu prouzročea covidom-19 i oko 50 točaka dnevnog reda, priopćeno je iz Skupštine Brčko distrikta BiH.

"Razmatrat ćemo dugo očekivani, sasvim novi zakon o udrugama i fondacijama, od kojeg se očekuje da će urediti područje rada nevladinog sektora i transparentniju potporu ovom sektoru od Vlade i Skupštine prilikom usvajanja proračuna za rad određenih udruga. Važno je istaknuti da u drugom čitanju imamo Zakon o mirnom okupljanju koji je sukladan europskim  standardima i koji omogućuje izražavanje mišljenja bez nekih posebnih procedura i u tom pogledu smo preteča u BiH", kazao je predsjednik Skupštine Distrikta Esed Kadrić nakon pripremnog sastanka.

Na dnevnom redu naći će se i Nacrt zakona o vodama Brčko distrikta i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o stečaju, koji će se razmatrati po žurnom postupku dok će u drugom čitanju biti razmatrani Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prostornom planiranju i građenju, Nacrt zakona o dopuni Zakona o dječjoj zaštiti, Nacrt zakona o dopuni Kaznenog zakona Brčko distrikta BiH, kao i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o eksproprijaciji nekretnina.

"Ima i značajan broj točaka dnevnog reda koje se odnose na utvrđivanje javnog interesa kada je u pitanju javna infrastruktura, ali i javnih interesa oko dodjele poslovnih prostora određenim nevladinim organizacijama i udrugama, što je izazvalo prijepor među predstavnicima zastupničkih klubova u smislu kriterija za dodjelu i tko treba imati besplatno dodijeljen prostor, a tko ne. To će biti vjerojatno još više istaknuto tijekom rasprave na sjednici Skupštine", istaknuo je predsjednik Kadrić.

Dodao je kako će Skupština razmatrati i više izvješća o radu javnih poduzeća i ustanova kao i da očekuje da će zbog velikog dnevnog reda sjednica trajati dulje nego je uobičajeno, stoji u priopćenju.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta