Bosna i Hercegovina     | 23.07.2020. 13:48 |

Općina Centar odobrila Općoj bolnici 50.000 KM za zaštitnu opremu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić sa saradnicima  danas je posjetio Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš" gdje je sa v.d. direktorom ove zdravstvene ustanove Ismetom Gavrankapetanovićem, potpisao protokol kojim Općinski štab civilne zaštite Općine Centar odobrava Općoj bolnici 50.000 KM za nabavku  zaštitne medicinske opreme i sredstava neophodnih za zaštitu od Covid-19 nakon pogoršane epidemiološke  situacije.

Direktor Gavrankapetanović se zahvalio na ovoj donaciji i kontinuiranoj podršci koju Općina Centar godinama pruža ovoj zdravstvenoj ustanovi. Upoznao je goste o dinamici novog rada u Općoj bolnici, koji je startao 18. jula ove godine, od kada je uvedeno 24-satno radno vrijeme na Urgentnom centru svaki dan, kao i o povećanom prijemu pacijenata, među kojima i pozitivnih na Covid -19.

Tema sastanka je bila i  zbrinjavanje  Covid pozitivnih pacijenata i  potrebe iznalaženja hitnog rješenja za  izolatorij a nakon  pogoršane epidemiološke  situacije, saopćeno je iz Općine Centar. 

Prilikom potpisivanja protokola Ajnadžić je istakao da će Općina Centar u punom kapacitetu snažno podržati sve aktivnosti koje će pomoći medicinskom osoblju da zdravstvena usluga, bude što bliže građanima.

- Želimo da naši građani budu zaštićeni i sigurni - kazao je Ajnadžić, te dodao da će Općina Centar i u budućnosti biti snažna podrška Općoj bolnici "Prim.dr. Abdulah Nakaš", navodi se u saopćenju.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju

U Ambasadi Italije upriličen prijem za srednjoškolce, sportiste koji idu na sportske igre u Italiji

Delegacije NS BiH i Općine Centar razgovale o lokaciji za izgradnju nacionalnog stadiona

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti