Kultura     | 23.07.2020. 10:39 |

Sve spremno za 12. Omladinski Film Festival i Drive-In Cinema

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. jula (FENA) - Pripreme za 12. Omladinski Film Festival Sarajevo, koji počinje sutra i traje do 29. jula, završene su i sve je spremno za njegov početak, a svečana ceremonija otvaranja bit će održana u Pozorištu mladih u Sarajevu s početkom u 20 sati. 

Dvanaesto izdanje Omladinskog Film Festivala Sarajevo predstavit će nešto više od 35 filmova iz 12 zemalja svijeta, od čega je 10 svjetskih i 15 regionalnih premijera.

Britanski film "County Lines" će otvoriti Festival, prikazivanjem u sklopu ceremonije otvaranja u Pozorištu mladih Sarajevo, te u sklopu Addiko Open Air Cinema. Istu noć, program "Velikih pet" otvorit će američki film "Green Book".

U sklopu Drive-In kina bit će prikazano ukupno šest filmskih naslova, iz programa OFF Screen: "Green Book", "The Inevitable Defeat of Mister & Pete", "The Town", "The Shiny Shrimps", "Argo" i "Nightcrawler". Za novo izdanje Drive-In Cinema OFF je spremio veće platno, kako bi i užitak u gledanju filmova bio veći. 

Festival se ove godine održava na četiri lokacije: Pozorište mladih Sarajevo, Drive-In Cinema (na uličnom parkingu u ulici Kotromanića, u sarajevskom naselju Marijin Dvor), igralište osnovne škole "Safvet beg Bašagić" i Termalna rivijera Ilidža. 

Karte se mogu nabaviti u box office centrima ispred BBI Centra i u Importane centru, u hotelima Hollywood i Hills, kao i u sistemu kupikartu.ba i na prodajnim mjestima kupikartu.ba širom BiH, saopćeno je iz Omladinskog Film Festivala Sarajevo. 

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!