Regija     | 22.07.2020. 18:19 |

U Sjevernoj Makedoniji stabilna epidemiološka situacija

FENA Agencije

SKOPLJE, 22. srpnja (FENA) - Epidemiološka situacija u Sjevernoj Makedoniji uglavnom je stabilna i nema potrebe za ponovnim uvođenjem restriktivnih mjera, izjavio je u srijedu ministar zdravlja Venko Filipče.

Filipče je naglasio da se smanjuje broj pacijenata na intenzivnoj njezi.

"Za sada nema potrebe za dodatnim restrikcijama, ne postoji nijedan parametar koji ukazuje da se situacija pogoršava, kako u pogledu novih potvrđenih slučajeva tako i u pogledu broja pacijenata, kojima je potrebno bolničko liječenje. Broj je već neko vrijeme konstantan", rekao je Filipče.

On je naveo da je oko deset posto potvrđenih slučajeva primljeno u bolnicu, što, kako je ocijenio, pokazuje da se dobro upravlja pandemijom.

"Generalno, mislim da je situacija stabilna, epidemiološka situacija je pod kontrolom, imajući u vidu pristup masovnog testiranja koji primjenjujemo", rekao je ministar.

Naglasio je da neće ponovno biti uvedene restriktivne mjere koje, kako je naveo, mogu poremetiti rad poduzeća ili ograničiti kretanje građana u zemlji, prenosi Tanjug.

U protekla 24 sata u Sjevernoj Makedoniji je od virusa covid-19 oboljelo 137 osoba, a 10 ih je preminulo. Od početka epidemije u toj zemlji je oboljelo ukupno 9.547 osoba, a 442 preminulo.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom