Stranačke aktivnosti     | 22.07.2020. 15:57 |

Saopćenje za javnost Platforme za progres

FENA Saopćenje

Platforma za progres najoštrije osuđuje pokušaj oduzimanja jedinog preostalog demokratskog prava građanima Bosne i Hercegovine

Najava Centralne izborne komisije o neodržavanju izbora 15. novembra 2020. godine bila bi samo potvrda neefikasnosti državnih institucija, koje zbog političkih kalkulisanja nisu u stanju usvojiti državni budžet, od kojih između ostalog, zavisi i održavanje izbora.

Pozivamo Centralnu izbornu komisiju da u ovom slučaju djeluje proaktivno, da pozove odgovorne i donesu rješenja, a ne da konstatuje da izbora neće biti ukoliko se ne usvoji državni budžet.

Lokalni izbori se moraju održati u ovoj godini i Platforma za progres će iskoristiti sva moguća demokratska sredstva da se oni održe 15. novembra kako je i najavljeno.

Odbijamo da vjerujemo da između ostvarivanja osnovnog demokratskog prava i njegovog potpunog uskraćivanja, stoji budžet. Odbijamo i da vjerujemo da građani i građanke ne mogu ostvariti svoje pravo da biraju svoje političke predstavnike i predstavnice.

Zbog toga, Dom naroda Bosne i Hercegovine i Vijeće ministara imaju ogromnu odgovornost da se pred svim građanima i građankama BiH pokažu kao odgovorne institucije koje teže ka ostvarivanju, a ne ukidanju osnovnih političkih prava svakog pojedinca.

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Saopćenje za javnost Platforme za progres

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo