Bosna i Hercegovina     | 22.07.2020. 15:06 |

CIKBiH - VMBiH da donese posebnu odluku o finansiranju lokalnih izbora 2020.

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. jula (FENA) - Zakon o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu je usvojen na  9. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine održanoj 15. jula i na 5. hitnoj sjednici Dom naroda PSBiH odžanoj 21. jula 2020. godine ali u različitim tekstovima, zbog čega Zakon mora na usaglašavanje, navode u saopćenju iz CIKBiH. 

Naprijed navedeno, kako ističu, znači da finansijska sredstva za organizaciju i provedbu lokalnih izbora 2020. godine još uvijek nisu osigurana. 

Stoga je Centralna izborna komisija BiH danas dostavila dopis predjedavajućem i članovima Vijeća ministara BiH u kojem zahtjeva hitno donošenje posebne odluke kojom će se konačno riješiti problem finansiranja lokalnih izbora 2020. godine zakazanih za 15. novembar 2020. godine. 

- Kranji rok za osiguranje novčanih sredstava za provedbu -okalnih izbora 2020. godine je 30. juli 2020. godine, kako bi glasački listići bili blagovremeno štampani i distribuirani glasačima izvan Bosne i Hercegovine i kako bi se mogle provesti sve izborne aktivnosti za čiju realizaciju je potrebno angažirati dodatno osoblje - saopćio je Ured za informiranje CIKBiH.                                                                  

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turska opozicija ima za cilj 'zadati udarac' Erdoganu na lokalnim izborima

Lazzarini: UNRWA ima dovoljno sredstava da obavlja operacije do kraja maja

Predstavljene Smjernice i Priručnik za izvještavanje o izborima (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo