FENA biznis     | 22.07.2020. 08:31 |

Jahorina Ultra Trail za vikend 25. i 26. jula

FENA Saopćenje


Saopštenje za medije, 21.7.2020. godine

Jahorina Ultra Trail za vikend 25. i 26. jula

Olimpijske staze prvi isprobao i najbolji teniser svijeta Novak Đoković

Staze Jahorina Ultra Traila kojima je prilikom nedavne posjete Jahorini potrčao sam Novak Đoković, učesnicima će biti dostupne u subotu, 25. jula. Trke Ultra i Maksi počinju prvog dana vikenda u 6:00 časova dok Midi i Mini trke startuju nešto kasnije, u 8:00 časova.

 Start i cilj svih trka je ispred hotela Vučko, a sve rute imaju okrepne stanice sa posluženjem, dežurne ekipe civilne zaštite, sanitet u slučaju potrebe. Bezbjednost je na prvom mjestu i kompletan događaj je prilagođen uslovima i mjerama sa ciljem sprečavanja širenja virusa Covid-19.

Ono što karakteriše Jahorina Ultra Trail su i volonteri, koji svojim nesebičnim radom i zalaganjem doprinose da ova trka i dalje drži epitet najbolje u BIH. Prijave za volontere su u toku na sajtu www.jahorinatrail.com.

Nagradni fond za najspretnije i najbrže ove godine je 5.000 KM dok su se za ostale nagrade pobrinuli sponzori takmičenja. Ostvareno je i partnerstvo sa Red Bull 400 Igman ali i obnovljena su  partnerstva sa trkama koje su članice svjetskog trail tour-a a to su Kapadokia, 100 milja Istre i Ultra trail Vipava Valley pa će neki od pobjednika Jahorina Ultra traila dobiti besplatnu kotizaciju za ove trke.

Najveći novitet ovogodišnjeg izdanja JUT 2020 je i prisustvo jednog od najpoznatijih svjetskih trkača Jovice Spajića koji će biti prisutan na samom takmičenju, družiće se sa učesnicima, odgovarati na pitanja i prezentovati svoje bogato Trail iskustvo putem predavanja.

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta prije par dana je posjetio Jahorinu. U okviru svoje posjete obišao je i dio staza ovogodišnjeg Jahorina Ultra traila i uvjerio se u njihovu atraktivnost čak je i potrčao i na trenutak iskusio kako je to biti trkač na olimpijskim stazama.

 Sponzori ovogodišnjeg Jahorna Ultra Traila su: Sara – prirodna negazirana mineralna voda, Master fizikal, Sport Vision, Fun and Fit, Petrol BH Oil Company, Red Bull, Lilium, Molson Coors BH sa svojim brendovima Jelen pivo i izotoničnog napitka Hidra, Planet bike, Konstrukcije Monting, Neoplanta, Pani, firma Auto-Rašević, Jet Set, Onogošt, Apoteka Jovana Pale, RP Apoteka Pale, Apoteka Pharma-San, Aeroskin, Black and White, Zlatno Zrno, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Opština Pale i Grad Istočno Sarajevo. Generalni medijski pokrovitelji RSG, Antena Sarajevo, TV N1, Nezavsne novine i Glas Srpske!

OČEKUJEMO VAS NA STAZAMA ŠAMPIONA I NA JEDINOM MJESTU GDJE LEPOTA SREĆE IZAZOV!

JAHORINA ULTRA TRAIL 2020

Sanja Ćeremidžić

Olimpijski centar Jahorina
PR ASSOCIATE
sanja.ceremidzic@oc-jahorina.com
+387 65 435 787
 
 

           

Olimpijski centar Jahorina © Sva prava zadržana

Odjavite se sa newslettera. Pregledajte mail u web browseru.

 

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Počinje ljetnja sezona na Jahorini

U julu Detox Jahorina program, posvećen zdravlju na mentalnom, duhovnom i fizičkom nivou

Aprilsko skijanje na Jahorini i pripreme za sjajnu ljetnju sezonu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom