Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 17:42 |

Borenović: Dok Evropska unija usvaja budžet mi odugovlačimo

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Dok Evropska unija usvaja budžet za narednih sedam godina, a koji je usmjeren na razvojne projekte, reforme i ekonomski oporavak, mi živimo u zemlji u kojoj se na izmaku mjeseca jula odugovlači sa konačnim usvajanjem budžeta za ovu godinu - izjavio je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Branislav Borenović.

Ističe da se vladajuća koalicija SNSD-SDA-HDZ bavi politikantskim igrama, te "odugovlačeći usvajanje budžeta kupuju sebi vrijeme da bi popunjavali fotelje i onemogućili odvijanje demokratskih procesa“. 

Ističe da je budžet za 2020. godinu trebao biti usvojen na isteku prethodne ili najkasnije početkom tekuće godine, što je i normalna praksa.

- Umjesto budžetom, razvojem, kakvim-takvim napretkom, vladajuća koalicija bavila se samo podjelom plijena. Tokom prethodne dvije godine pokazali su da su jedino sposobni za prepirke ko će zasjesti na koju poziciju, dok građani ostaju taoci njihove pogubne politike koja će, uvjeren sam, biti poražena na narednim izborima - zaključio je Borenović.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu