Regija     | 21.07.2020. 16:24 |

Plenković zadovoljan iskustvom prvog mandata Vlade

FENA Agencije

ZAGREB, 21. srpnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković rekao je u utorak da je Vlada u prošlom mandatu imala brojne krize s kojima se uspješno nosila i da je ispunjavala svoje ciljeve, istaknuvši da će u novom mandatu smanjivati podjele u društvu i učiniti više za položaj siromašnijih građana.

"Imali smo brojne krize s kojima smo se suočavali. Mislim da smo ih dobro prebrodili i upravljali njima. I zadovoljan sam s time da smo dobili ogromno većinsko povjerenje građana na izborima, da smo praktički samo par sati nakon rezultata osigurali parlamentarnu većinu s našim dosadašnjim partnerima, predstavnicima nacionalnih manjina, HNS-om te reformistima", rekao je Plenković nakon zadnje sjednice Vlade u prvom mandatu.

Smatra da su nastojali najbolje što su znali i mogli pridonijeti boljitku građana, razvoju Hrvatske u svim mogućim aspektima, ispunjavati program i držati se četiri temeljna cilja - održavati političku stabilnost, pravnu sigurnost, gospodarski rast i društvenu solidarnost.

Upitan što smatra najvećim propustom ili neuspjehom u protekle četiri godine, odgovorio je da su imali premalo vremena da u miru rade na onomu što su željeli.

"Na stol nam je dolazilo jako puno kostura iz tranzicijskog ormara Hrvatske, društva i gospodarstva. Bili smo u brzini koja se zvala krizno upravljanje", ocijenio je Plenković.

"Bilo ih je praktički non-stop. Ne znam što nam se još trebalo dogoditi krizno, a da se nije dogodilo u ovom mandatu", dodao je.

Najavio je da će dodatno raditi na kreiranju tolerantnijeg ozračja u društvu.

"Moja ambicija bila je da smanjimo tenzije još 2016. godine. Tada sam kazao da idemo u proces transformacije i HDZ-a da bismo mogli ići dalje s transformacijom odnosa u društvu", podsjetio je predsjednik HDZ-a.

Smatra da su proces transformacije HDZ-a učinili postupno te da su zadržali sve temeljne vrijednosti, čvrsto se usidrivši u desnom centru i u smislu profilacije vrijednosti, programa te su za to dobili podršku od građana i članstva.

"HDZ, kada je išao u izbore s partnerima, bio je privlačan širokom broju hrvatskih birača. To je moj temeljni cilj od kada pratim politiku. Mislim da ljudi najviše žele sigurnost, ozbiljne i odgovorne ljude koji će držati do svojih vrijednosti, ali uvažavati i respektirati druge", ocijenio je Plenković, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo