Bosna i Hercegovina     | 21.07.2020. 13:02 |

Delegati podržali principe Prijedloga zakona o budžetu

FENA Aida Kovač

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas je na hitnoj sjednici podržao principe Prijedloga zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, koji je dostavljen od Predstavničkog doma državnog parlamenta.

Od prisutnih 14 delegata, za predloženi zakon glasalo ih je 13, niko nije bio protiv, a jedan delegat je bio suzdržan. Iz Federacije BiH devet delegata je podržalo predloženi zakon, dok su iz RS-a „za“ glasala četiri delegata, a jedan je bio suzdržan.

Delegati su potom usvojili zaključak prema kojem se po okončanju ove sjednice otvara amandmanska faza za predloženi zakon, koja će trajati sat vremena. Nadležna komisija za finansije i budžet će po isteku amandmanske faze dostaviti Domu izvješta o predloženom zakonu.

Nakon usvajanja ovog zaključka, sjednica je završena, a naredna je zakazana za 15.00 sati.

Predstavnički dom prošle je sedmice, po skraćenom postupku, usvojio Prijedlog zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Predloženi budžet je u Predstavničkom domu usvojen uz jedan amandman koji su poslanici prethodno podržali, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojim je najviše pogođen Unsko-sanski kanton.   

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Odbor za žalbe građana PSBiH prihvatio dvije prijave građana

Članovi Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova razgovarali s predstavnicima GIZ-a

Članovi Zajedničke komisije za evropske integracije PSBiH u Briselu na plenarnom zasjedanju COSAC-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo