Ekonomija     | 21.07.2020. 13:10 |

Priznanje Evropske banke za obnovu i razvoj Raiffeisen banci

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. jula (FENA) - U okviru Trade Facilitation Programme-a (TFP) priznanje za Najaktivniju banku izdavaoca finansijskih instrumenata u 2019. godini je Raiffeisen banci u Bosni i Hercegovini dodijelila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Raiffeisen banka je višestruki dobitnik tog priznanja. 

- Trgovinsko finansiranje je ključno za jačanje privrednog razvoja i rasta u svim regionima u kojima EBRD posluje. Naše banke partneri pomažu u tome pružajući finansijsku podršku koja kompanijama omogućava da prepozanju, istraže i osvoje nova tržišta. U okviru dodjele naših godišnjih TFP nagrada s ponosom prepoznajemo dostignuća naših partnerskih banaka u 27 zemalja, koje imaju pravi utjecaj i koriste finansijske proizvode EBRD-a na kreativan način za podršku međunarodnoj trgovini - kazao je, povodom objave godišnjih TFP nagrada, EBRD izvršni direktor Francis Malige. 

EBRD Trade Facilitation Programme u posljednih dvadeset godina stekao je sveobuhvatno priznanje i uvažavanje partnerskih banaka, izvoznika i uvoznika, te je stvorio uspješnu profesionalnu mrežu kako bi omogućio industrijsku saradnju i razmjenu, saopćeno je iz Raiffeisen banke. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Na trgovanju na Sarajevskoj berzi danas promet 77.417,40 KM

Promet na Banjalučkoj berzi danas 4.217,11 KM

Promet na SASE ove sedmice više od tri miliona KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo