Regija     | 20.07.2020. 19:13 |

Plenković objavio imena ministara nove vlade

FENA Agencije

ZAGREB, 20. srpnja (FENA) - Premijer Hrvatske i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da su svi predloženi ministri na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a dobili apsolutnu podršku navevši da će nova vlada imati 18 članova i četiri potpredsjednika.

"Vlada će imati 18 članova i četiri potpredsjednika. To su Tomo Medved koji je i ministar hrvatskih branitelja, Davor Božinović koji će biti i ministar unutarnjih poslova, potpredsjednik i ministar financija Zdravko Marić te Boris Milošević koji će kao potpredsjednik vlade biti zadužen za društvene djelatnosti, ljudska i manjinska prava", kazao je Plenković novinarima nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, prenosi Hina.

Izvijestio je i da će Mario Banožić biti ministar obrane, Ivan Malenica ministar pravosuđa i uprave, Marija Vučković ministrica poljoprivrede, Oleg Butković ministar mora, prometa i infrastrukture, Tomislav Ćorić ministar gospodarstva i održivog razvoja, Nataša Tramišak ministrica regionalnog razvoja i europskih fondova te Josip Aladrović ministar rada i mirovinskog sustava te obitelji i socijalne politike. Ministrica turizma i sporta bit će Nikolina Brnjac, Vili Beroš ministar zdravstva, Nina Obuljen Koržinek ministrica kulture i medija, a ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs te će ministar graditeljstva, prostornog uređenja i državne imovine biti Darko Horvat.

Plenković je izvijestio i da su za predsjednika Hrvatskog sabora jednoglasno predložili Gordana Jandrokovića, za potpredsjednike akademika Željka Reinera i Antu Sanadera. Za predsjednika Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru predložen je Branko Bačić te troje zamjenika - Branku Juričev Martinčev, Miru Totgergelija te Josipa Borića.

Naveo je i da se finalizira program Vlade koji će, kako očekuje, u četvrtak predstaviti u Hrvatskom saboru.

Upitan što je bilo presudno kod izbora novih ministara, Plenković je podsjetio da su išli na smanjivanje broja ministarstava sa 20 na 16 zahvalivši bivšim ministrima, koji će sada biti zastupnici u Hrvatskom saboru, na njihovu dosadašnjem doprinosu - Vesni Bedeković, Draženu Bošnjakoviću, Gariju Cappelliju i Marku Paviću.

"Oni će preuzeti odgovorne dužnosti u Hrvatskom saboru", rekao je.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Hrvatska: Most predstavio nositelje lista svoje koalicije u svih 11 izbornih jedinica

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo