Bosna i Hercegovina     | 20.07.2020. 12:57 |

Potraga za osumnjičenima za krijumčarenje migranata

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. jula (FENA) - Zbog krijumčarenja migranata, državljana Bangladeša, koji su otkriveni na lokalitetu Kostajnice, Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine, Granična policija BiH i partnerske policijske agencije intezivno tragaju za dvojicom osumnjičenih koji se nalaze u bjekstvu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dežurni tužitelj Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, nakon zaprimanja informacije o kontroli vozila na području Kostajnice, u okviru koje je otkriveno 13 osoba bez dokumenata koji su izjavili da dolaze s područja Bangladeša, dao je policijskim djelatnicima Granične policije upute o daljim aktivnostima na otkrivanju i dokumentiranju ovog kaznenog djela.

Na temelju naredbe Suda BiH izvršen je pretres zaustavljenih vozila, te oduzimanje mobitela i drugih dokaznih materijala od osumnjičenih.

S obzirom na to da su dvojica osumnjičenih, koji su zaustavljeni prilikom pojačane kontrole graničnog područja, pobjegli s mjesta događaja, policijske agencije za njima intenzivno tragaju te se ubrzo očekuje njihovo lociranje i uhićenje.

Ukupno 13 ilegalnih migranata, među kojima ima i malodobnih osoba, predato je u dalju proceduru djelatnicima Službe za poslove sa strancima BiH, saopšteno je.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Španska obalna straža spasila 124 migranta kod Kanarskih otoka

Više od 4.600 tražitelja azila stiglo u Britaniju u ovoj godini, novi problem za Sunaka

Rekordan broj tražilaca azila stigao u Britaniju

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom