Bosna i Hercegovina     | 18.07.2020. 16:34 |

Na Palama uhapšen Crnogorac osumnjičen za teško ubistvo

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 18. jula (FENA) - Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, radeći na rasvetljavanju krivičnih dijela teških ubistava u vezi sa organizovanim kriminalom izvršenih na području Republike Srpske i regiona, na Palama su lišili slobode Nikolu Ivovića iz Crne Gore - potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Republike Srpske Mirna Miljanović. 

Ivović je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je 6. juna 2019. godine u Herceg Novom, Republika Crna Gora, izvršio teško ubistvo Stefana Šarovića. 

-Za navedenim licem je raspisana međunarodna potjernica od strane NCB Interpola Podgorica, zbog gore opisanog krivičnog djela - precizirala je Miljanović. 

Prilikom lišenja slobode kod Ivovića su pronađeni dokumenti Republike Slovenije za koje postoje osnovi sumnje da su falsifikovani, kao i manja količina opojne droge marihuane. 

Policija je u prethodnom periodu, tačnije 26. juna 2019. godine, na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, lišili slobode Dušana Šilja, iz općine Istočna Ilidža, zbog postojanja osnova sumnje da je, zajedno sa Nikolom Ivovićem, učestvovao u izvršenju krivičnog djela teškog ubistva Stefana Šarovića, 6. juna 2019. godine u Herceg Novom. 

Nakon kriminalističke obrade, koje će biti izvršena u prostorijama Uprave za organizovani i teški kriminalitet u Banjoj Luci, Ivović će biti predat u nadležnost Tuzilaštva BiH i Suda BiH radi procedure ekstradicije Crnoj Gori.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Španska policija uhapsila tri osobe zbog prisiljavanja migranata da skoče u more

Uhapšen S. A. zbog 15 teških krađa na području Tuzle i Srebrenika

Rusija uhapsila državljana Južne Koreje zbog špijunaže

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo