Bosna i Hercegovina     | 17.07.2020. 16:03 |

Predložen pritvor supružnicima osumnjičenim za brojne prevare u Banjoj Luci

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 17.jula (FENA) – Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka predložio je pritvor za supružnike Gorana (1972.) i Martinu (1981.) Roso, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili više krivičnih djela.

Goran Roso se tereti da je, u vremenskom periodu od 2010. do 2020. godine počinio krivična djela: razbojništvo, lažno predstavljanje, ugrožavanje sigurnosti, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara, utaja, neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži, telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka, a na štetu više osoba sa područja Grada Banja Luka.

Martina Roso je osumnjičena zbog postojanja osnovane sumnje da je u vremenskom periodu od 2016. do 2019. godine, počinila krivična djela falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara i neovlašteno pružanje medicinskih usluga, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja opasnosti od bjekstva, te bojazno da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili tragove važne za krivični postupak, kao i da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučit će sudija za prethodni postupak Osnovnog  suda u Banja Luci.

Od Gorana Rose policija je oduzela, između ostalog, helikopter, dok se njegova žena sumnjiči da je u prethodnom periodu izradila diplomu stomatološkog fakultata u Sarajevu na svoje ime po kojoj je stekla zvanje master/magistar stomatoloških nauka.

Na osnovu diplome, pribavila je potrebna odobrenja nadležnih organa, te je 2017.godine u Banjoj Luci registrovala stomatološku ordinaciju u kojoj je kao zaposlena neovlašteno pružala medicinske usluge.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Prijedlog pritvora za tri osobe u predmetu kodnog naziva "Spartacus"

Nizozemsko tužilaštvo kaznilo četiri kompanije koje su pomogle Rusiji u gradnji Krimskog mosta

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom