Stranačke aktivnosti     | 17.07.2020. 12:45 |

Saopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

FENA Saopćenje

Mostar, 17.07.2020.

SDP: Sazvati vanrednu sjednicu Skupštine posvećenu obrazovanju u HNK

Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini HNK uputio je zahtjev za sazivanje vanredne sjednice Skupštine HNK  vezane za stanje u obrazovanju u Hercegovačko – neretvanskom kantonu.

Naime, proglašenjem stanja prirodne nesreće uzrokovane pojavom koronavirusa u FBiH, nastava u obrazovnim ustanovama u HNK je bila prilagođena novonastalim uslovima.

Iz komunikacije s roditeljima i prosvjetnim radnicima došli smo do saznanja da postoji veliki broj problema koji se hitno moraju otkloniti. Potpuno je jasno da je prethodna školska godina od početka 'korona krize' do kraja školske godine bila čista simulacija.
Prosvjetni radnici su bili prisiljeni na nešto za što nisu bili spremni ni oni, ni učenici, ni roditelji. U prvom planu su bili 'nacifrani' izvještaji, a ne znanje učenika. Iz svega toga su proizišli brojni problemi.

S obzirom na razvoj epidemiološke slike i neizvjesnosti u periodu koji slijedi, smatramo da je neminovna analiza postojećeg stanja u obrazovanju i iznalaženje rješenja prije početka nove školske godine.

Služba za odnose s javnošću

KO SDP BiH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Bećirović: Izetbegović je kapitulirao pred politikom HDZ-a i potpisao 'legitimno predstavljanje'

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu