Stranačke aktivnosti     | 16.07.2020. 17:21 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

 

Neira Dizdarević, zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo, krajem prošle godine uputila je inicijativu za ugradnju solarnih panela na krovu Elektrotehničke škole za energetiku u Sarajevu. Inicijativa je usvojena a korist od nje ogleda se u korištenju obnovljivih izvora energije, ali i u učeničkoj praksi.

„Ugradnjom solarnih panela napravit će se prvi koraci u korištenju obnovljivih izvora energije u  javnim ustanovama u Kantonu Sarajevo, što osigurava izvjesne uštede, ali i utiče na poboljšanje kvaliteta zraka. Osim toga, učenici ove škole će dobiti priliku za obrazovanje na vlastitom sistemu, gdje će, pored praktičnog znanja o obnovljivim izvorima energije, razvijati i svijest o njihovoj važnosti za zaštitu okoliša“, kaže Dizdarević.

UNDP sufinansira projekat sa 30.000 KM, što je pola iznosa. Druga polovina bit će obezbijeđena iz budžeta KS za 2020. godinu. UNDP će biti i implementator projekta te provesti proceduru izbora izvođača radova nakon dobijanja potrebnih saglasnosti za njegovu realizaciju. 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Kojović i Rudik: Ukrajina i BiH zajedno protiv ruskog uticaja

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu