Bosna i Hercegovina     | 16.07.2020. 16:33 |

Zdravstveno stanje premijera Viškovića dobro, u kućnoj je izolaciji

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 16.jula (FENA) – Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, kojem je jučer potvrđen virus korona, osjeća se dobro, ima blage simptome i nalazi se u kućnoj izolaciji.

Višković prima adekvatnu terapiju i pod zdravstvenim je nadzorom, potvrđeno je iz Biroa za odnose s javnošću Vlade RS.

Izvršeno je testiranje zaposlenih u Kabinetu predsjednika Vlade RS i rezultati PCR testova na virus korona (SARS-CoV-2) svih zaposlenih su negativni.

Sastanci i aktivnosti koji se provode u Kabinetu premijera od početka pandemije virusa korona održavaju se, kako se dodaje u saopćenju, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravstvo, a to je nošenje maski, fizička distanca i dezinfekcija prostora.

Entitetska vlada će, preciziraju, svoje djelovanje i rad i daljnje nastaviti prema preporukama Instituta za javno zdravstvo, uz poštovanje propisanih mjera.

Epidemiološka služba Instituta za javno zdravstvo RS danas je uradila procjenu rizika boravka u Kabinetu predsjednika, i u salama u kojoj se održavaju sjednice Vlade i drugi sastanci.

-Njihovom procjenom, održavanje sjednica Vlade, Kompenzacionog fonda i drugih aktivnosti koje se obavljaju u Kabinetu predsjednika Vlade su niskog rizika, jer se svi učesnici sastanaka, od pojave pandemije virusa korona, pridržavaju svih preporuka Instituta za javno zdravstvo, a koje podrazumijevaju dezinfekciju prostora, nošenje lične zaštitne opreme i držanje fizičke distance – naveli su entitetske vlade.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Mitsotakis: Mjere protiv navijačkog nasilja daju rezultate

Pakistanaki poslanici ponovo izabrali Shehbaza Sharfifa za premijera

Palestinski premijer podnio ostavku predsjedniku Abbasu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom