Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Naroda i pravde

Saopćenje

Dr. Goran Akšamija: Pokušaji oduzimanja licence dr. Gavrankapetanoviću primjer su beščašća

 

Predsjednik Savjeta za zdravstvo Naroda i Pravde i dugogodišnji liječnik dr. Goran Akšamija oštro je osudio sramni potez dijela Liječničke komore Sarajevo, koja je jučer odlučila nastaviti sa procesom oduzimanja licence renomiranom ortopedu i direktoru Opće bolnice u Sarajevu, dr. Ismetu Gavrankapetanoviću.

 

Akšamija u svom reagiranju ističe kako ovakvo ponašanje Liječničke komore Kantona Sarajevo pokazuje da kod nas ništa nije nemoguće, pa ni to da oni koji su odbili liječiti dijete započnu progon doktora koji se usudio pokušati pomoći pacijentu.

 

„Ovo je sraman potez koji će ostati zapamćen kao primjer beščašća, kukavičluka i pokvarenosti. Kontinuirani napadi na dokazanog stručnjaka i čovjeka koji uživa podršku cijelog grada, liječnika koji nikada nije iznevjerio pacijente i položenu Hipokratovu zakletvu, pokazuju dokle su spremni ići pojedinci i interesne grupe koje vedre i oblače zdravstvom u Kantonu Sarajevu, ali i šire“, navodi Akšamija.

 

On zahtijeva od Ljekarske komore da prekine sa procesom oduzimanja licence dr. Ismetu Gavrankapetanoviću i da umjesto toga radi na rješavanju ključnih pitanja u zdravstvu u vrijeme novog vala pandemije.

 

„Ljekarska komora mora da se vrati u okvire zakonitosti, a prvenstveno da se odredi prema sudskoj odluci, koja je utvrdila da je Skupština Ljekarske komore iz 2018. nezakonita. Nakon toga, komora mora da aktivno učestvuje u rješavanju gorućih problema u zdravstvu, gdje smo došli do toga da ni do danas, iako se o tome govori mjesecima, nije definisan famozni klinički put“, dodaje Akšamija.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.