Ekonomija     | 16.07.2020. 15:12 |

Zaimović dao punu podršku usvajanju seta reformskih zakona

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. jula (FENA) - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Zaimović, tokom radnog sastanka s predstavnicima Udruženja poslodavaca FBiH izrazio je punu podršku usvajanju seta reformskih zakona koji će izmjenama donijeti efikasnija rješenja i olakšice privrednicima te značajno uticati na poboljšanje poslovnog ambijenta.

Na ovom sastanku je razgovarano o setu mjera za ublažavanje posljedica ekonomske krize i izgradnji adekvatnog poslovnog ambijenta. Posebno je istaknut značaj usvajanja seta reformskih zakona u Parlamentu Federacije BiH s ciljem rasterećenja privrednog sektora, očuvanja radnih mjesta i povećanja prihoda zaposlenika, saopćeno je iz Zaimovićevog kabineta.

Predstavnici Udruženja poslodavaca Federacije BiH su informirali o brojnim izazovima s kojima se poslodavci suočavaju te naporima koje treba učiniti za popravljanje poslovne klime.

Zaimović je izrazio apsolutnu podršku i istaknuo da je prijekopotrebno zajedničko djelovanje s ciljem rasta i razvoja privredne proizvodnje te je izrazio punu podršku usvajanju seta reformskih zakona.

S predsjedavajućim Predstavničkog doma Federalnog parlamenta razgovarali su predstavnici Udruženja poslodavaca Adnan Smailbegović i Đemal Memagić.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Zaimović: Schmidt bi nametanjem odluke Bošnjake sveo na nivo nacionalne manjine kojom bi upravljali Zagreb i Beograd

Zaimović: Bradara i Stojanović pokušavaju svesti Bošnjake na status Ostalih  

Zaimović: SDA spremna podržati amandman za povećanje sredstava za poljoprivredu (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo