Regija     | 16.07.2020. 13:01 |

Plenković: U novoj Vladi 16 ministarstava i 4 potpredsjednika

FENA Internet

ZAGREB, 16. srpnja (FENA) - Mandatar Andrej Plenović predstavio je u četvrtak strukturu nove hrvatske vlade u kojoj će biti 16 ministarstava te je objavio imena četiri potpredsjednika, dodavši da će imena ministara biti objavljena sljedeći tjedan.

"Pred Hrvatskom je puno zahtjevnih izazova, prije svega političkog, ali isto tako ekonomskog, financijskog i javnozdravstvenog karaktera, stoga je naš cilj bio da što prije idemo ka sazivanju novog saziva Hrvatskoga sabora", kazao je Plenković na Pantovačaku nakon što mu je Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović dao mandat za sastavljanje nove Vlade.

Plenković je rekao da će Vlada imati četiri potpredsjednika, uz dosadašnje Davora Božinovića i Zdravka Marića, novi potpredsjednici su Tomo Medved te Boris Milošević.

Najavio je da će u novoj Vladi biti 16 ministarstava, četiri manje nego do sada. Spajaju se dosadašnja ministarstva pravosuđa i uprave, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s Ministarstvom državne imovine.

"Spojit ćemo i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava i socijalne politike, a ministarstvo kulture će u nazivu nositi i medije. Imat ćemo Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo gospodarstva i održivoga razvoja, koje će uključiti resore gospodarstva, energetike, klimatskih promjena, zaštite okoliša", poručio je mandatar Plenković.

Najavio je kako će konstituirajuća sjednica Hrvatskog sabora održati u srijedu, 22. srpnja.

Uz to, nepromijenjena ostaje struktura za Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Ministarstvo financija, potom obrane, poljoprivrede, fondova Europske unije i regionalnog razvoja, te vanjskih i europskih poslova te Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo zdravstva.

Plenković je najavio kako će imena novih ministara službeno objaviti nakon sastanka središnjeg tijela HDZ-a u ponedjeljak.

"Imat ćemo i dalje Središnji državni ured za razvoj digitalnog društva, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Središnji državni ured za javnu nabavu te Središnji državni ured za demografiju i mlade kao novo tijelo", kazao je Plenković, prenosi Hina.

 

(FENA) Z. P.

Vezane vijesti

DP predao kaznenu prijavu DORH-u protiv hrvatskog premijera Plenkovića

Plenković i Schmidt: Europski put ključan za stabilnost i prosperitet BiH

Milanović: Plenković mjerna jedinica za podvale, laži i manipulacije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo